Viltspår

Förra veckan var det första lektionen för Vera och Juni som går en introduktionskurs i viltspår. De har väldigt olika spårstilar men klarade sig bra fram till skanken i lite olika hastighet.

image8
Vera hittar skanken...

image9
och får massor med beröm av matte!

image10
Juni jobbade lugnt i hela spåret, men jag lyckades inte fota henne på slutet.

Matte var imponerad av hennes insats och hade aldrig sett sin vovve så koncentrerad innan.

Tisdagsgruppen

image2
Lucie med husse och matte.

image3
Tiff med sin matte.

image4
Lilla Milou spanar efter tjejer.

Nu har min lilla tisdagsgrupp haft tävlingar, personspår och avslutning. Alla i gruppen har ompaceringshundar antingen från Hundar Utan Hem eller Hundstallet. De har gått Grundkurs steg 1 och 2.
Det har verkligen varit roligt att se hur ni har utvecklats tillsammans med era hundar och hittat sätt att träna som passar just er!

image5
Tiff och Milou väntar på att bli inkallade.

image6
Det var väldigt svårt att fånga snabba Lucie på bild...

image7
Tiff och matte busar efter en stafett.


Träning, kurs och avlivning

Idag hängde vi på agilityplanen. Tränade slalom, handeling med hopphinder i en fyrkant, kontaktfält på bommen och däcket. Allt gick över förväntan och jag inser att vi nog ska lägga lydnaden åt sidan ett tag och fokuser på agilityn. Både grisen och jag tycker att det är så mycket roligare och det gör ju att träningen går så mycket bättre.

Imorgon är det examen i Besöks och terapihundsutbildningen. Vi får se vad Lina säger om min lilla apportör, hittills har hon inte varit så imponerande... Men Millie är ju oftast klockren när det väl gäller så jag har nog inte allt för mycket att oroa mig för.

Tisdagens kurs var ganska splittrad, men alla i gruppen ligger ju på så olika nivå så det får man nog räkna med. Nästa vecka blir det poängjakt med stafetter och annat skoj så det gäller att alla gör sina läxor!
Torsdagsgruppen var väldigt duktiga! Visst är det vissa av valparna som fortfarande tycker att det är svårt att träna med störning, men man får inte glömma hur unga de är! Bilder på de små liven kommer senare.
Snälla Carina var med och assisterade och det är verkligen guld värt med två extra händer och inte minst en till hjärna :o)

Tyvärr valde en elev att avliva sin hund i veckan. Lill-killen hade blivit stressad och fungerade inte med minsta dottern. Jag försökte hjälpa dem att ge hunden en ny chans i en annan miljö, men tyvärr verkade det inte som de tänkte efter riktigt. Ett otroligt onödigt beslut som fattades aldeles för snabbt och den som blev lidanade var en ovanligt trevlig lite hund som gärna hade fått flytta in här. Så synd.

RSS 2.0