Träna, träna, träna!

Nu tragglar vi på ordentligt! Det är bara någon vecka kvar till examen på Besöks- och Terapihundsutbildningen och vi ska klara det!
I dag har vi jobbat mycket med apporteringen och jag tror nästan att det börja lossna. Vi skulle kanske inte få högsta poäng på lydnadsplanen men det räcker för att imponera under våra besök. Front börjar också lossna. Under kvällen kämpade vi med "hur sitter björnen", rulla och cirkus. De två första går bra, fast Millie har inte föstått varför hon måste sitta still med en godisbit på näsan under cirkus. Men om min lilla mamma kunde lära min första hund att balansera en frolic på snoken så måste jag väl kunna lära grisen samma sak! Skam den som ger sig.

Gårdagens kurs

Oj oj oj jag har nog aldrig känt mej så ostrukturerad när det gäller en kurs tidigare. Men eftersom alla ligger på så olika nivå i gruppen gäller det verkligen att vara flexibel. Det är en Grundkurs steg 2 som tar upp det mesta av min tankeverksamhet just nu. Vi har lille Milou som bara vill spana efter brudar, Tiff som bara vill leka med andra hundar, Laucy som bara vill skälla på de andra hundarna för att hålla dem på lagom avstånd och Rex som är väldigt verbal :o)

Laucy gjorde fantastiska framsteg igår med hjälp av lite skvallerträning! Så nära har de andra hundarna aldrig kunna vara utan att få en reaktion och hon kunde till och med släppa dem med blicken och få sin belöning även när de var på väg mot henne. Nu gäller det bara att gå husse och matte att förstå hur duktiga de har varit med Laucys träning!
Tiff samlar sej nog om matte bara kommer ihåg hur hon ska använda sin röst. På slutet var de väldigt samspelta och jag har nog inte sett dem klara konerna tidigare lika felfritt som igår.
Milou fick också upp näsan ur backen när husse skuttade iväg och gjorde belöningen lite roligare. Bara husse kommer ihåg att kvittra så kommer det hela gå som en dans. Det är som husse säger "120kg i timmen" är häftigt att se.
Tyvärr fick vi inte se Rex in action men väntar med spänning till nästa tisdag!


Nu har jag börjat ge Millie vitlöksolja i maten, vi får se om det + nya schampoot kan hålla alla äckliga fästingar på avstånd. Vår egen träning går lååångsamt framåt. Blandar för närvarande Terapi och besökshundsträningen med Freestyle. Känns som det blir lagom seriöst då.

RSS 2.0