The secret is out!


http://www.youtube.com/watch?v=HXuj3Kss9c4

Hundkörkort och förbud



Kunden inte ha sagt det bättre själv:

"Jag följer diskussionerna i media och ser bedrövat på hur lättvinnigt folk hakar på dumma idéer och förslag. Kamphundsdebatten är lika het nu som tidigare inte minst pga. det Danska förbudet mot flera hundraser. Här
snackar vi om att kasta in handduken och missa fokuset på problemet fullkomligt. Det snackas ivrigt och högljut om hundkörkort, trots detta vet väldigt få att de t.ex. har skyldighet att registrera sin hund hos jordbruksverket. Lika svårt verkar det vara att ha koll på hur man bör förvara sin hund. Jag menar inte att alla har problem med detta, men ett stort antal har ingen koll över huvudtaget. Så vems är felet? Är det brukshundsklubbarna? Är det SKK, eller varför inte Blocket där en stor del av alla hundar hittar sin ägare. Naturligtvis inte.

Som hundägare är det du själv och ingen annan som har det totala ansvaret på vad du ska och bör veta om hund. Att köpa ett liv som du sedan ska förvalta förhoppningsvis i 15 år framöver kräver mer än att köpa en tröja. Men många gånger verkar det som att man är mer villig att ta reda på vad textilerna till tyget kommer från än bakgrunden till sin egen hund.

Jag är övertygad om att vi hade sluppit hela debatten om folk bara tog sig lite tid till att läsa på om sin hunds historia. Vad har den för egenskaper, vad har den använts till och hur kan jag tillgodose dessa behov. Och inte minst vilka lagar och regler som gäller för våra sällskapsdjur.

Kanske kommer några fram till att detta med hund är nog inget för mig, andra kanske upptäcker att detta med hund kräver en hel del engagemang och uppoffringar.
Är man sedan villig att ta det fullständiga ansvar det innebär så är saken biff, är man inte det kan man ju göra något annat."

http://www.canisgruppen.se/index.php?option=com_content&view=article&id=81:hundkoerkort-och-foerbud&catid=35:artiklar&Itemid=18




-

RSS 2.0