Bortsprungen hund i Sthlms-området!

Återfunnen!

image24

Sugar är tillbaka hos sin matte igen. Tack alla som har hjälp till i letandet.

  


Swba-träning på Årstafältet

Blev väckt lite väl tidigt av en alldeles för pigg J som kvittrade om att hon och hundarna kunde komma ut till mej och promenera. Det var ju ett väldigt trevligt initiativ, men efter bara fyra timmars sömn och lite för mycket fest kvällen innan är det svårt att låta glad. Så jag masade mej upp ur sängen och lunkade fältet runt med J och hennes stiliga pojkar. Millie gillar deras sällskap och drog några varv men Elliot som fnattade på. Sen bar det av till "de gyllene bågarna" för lite frukost. Har hållit dealen med U om att undvika socker väldigt flitigt, men det kan ju inte räknas när man är bakis... Eller?

Efter det bar det av till årstagolfens parkering för wp-träning med swba:s sthlms-avdelning. Grisen fick prova en sele men var inte riktigt byggd som selens ägare så den satt mest som en krage. Det blev ingen träning för oss men det var intressant att titta på de andra, vissa nybörjare och andra ganska erfarna ekipage. Det bästa med träningen är att de kör med positiv förstärkning när hundarna drar. Ingen tvång eller ryck utan hundarna drar när de vill och får belöning för det. Underbart! Det var bara en av deltagarna som ryckte i sin fyr-benta kompis och som vanligt var det helt i onödan. 

Är du nyfiken på att läsa mer om wp eller börja träna med din hund kan jag rekommenadera att du går in på www.swba.net

Lånar en bild från swba:s forum på lilla Millie när hon står och tittar på träningen. Fotografen heter Micke.

image22 

 

080123

Nu tar vi tag i årets träning! 2008:s regel, som jag f.ö. tjatar på alla mina valpkurselever om, är; "ingen promenad utan träning". Man ska ju leva som man lär! Och eftersom vi inte hänger på någon bhk speciellt ofta får man ta till vara på de träningstillfällen som finns, och det finns massor under våra promisar =)

Idag har vi kört positionsträning; fot, front och mellan. Grisen har en fin utgångspos. i alla tre men är lite slö i starten och har inte den uthållighet som jag skulle önska. Men vi gnor på!
Tränade även lite foundation handling med stolpar och tränade på "ut". Började med litet avstånd men efter några repertioner kunde hon gå ut fem meter själv, det duktiga lilla livet.

Får man vuxenpoäng om man önskar sej en dammsugare i födelsedagspresent?

RSS 2.0