Är det en vanlig dag idag?


Nej det är ingen vanlig dag, för det är Gibbes födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!

Vi har firat med att cykla rundan på 7 km och så har Gibbe öppnat toarullar med köttbullar i. Festligt värre!





-


Registrera mera!


Efter att ha lusläst raklubbens hemsida har jag nördat ner mej totalt i deras hälsoregister! Hälsoregistret är en service som finns tillgänglig för klubbens medlemmar, varje ägare är själv ansvarig för innehållet och listan presentera endast resultat som kan verifieras. Idag har jag lagt in Gibsons resultat så nu finns tre hundar från hans uppfödare med.

Registrera mera, säger jag bara! Hunddata är inte särskilt användarvänligt i alla lägen och här kan man enkelt kolla runt på olika hundar. Det här är tredje rasklubben jag är medlem i men det är den första som tillhandahåller en sån tjänst. Har andra klubbar något liknande?

Gibbes resultat
Hd: B
PRA: Hereditärt fri
JDCM: Hereditärt fri
Ögonlyst: 2010-03-16 (ua)

Trollet som liten hos uppfödaren

Fotot är stulet från http://www.digadogs.com



-







Det svänger katten!


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eFuD7-PchvM

http://www.youtube.com/watch?v=7P_XgJpUTis&feature=fvwrel

"Kai is a purebred clicker trained Bengal cat, who has learned everything he knows by me with the use of positive reinforcement. Kaiser chooses to do all of the behaviours shown in this video. I personally call him my "little dog in a cat costume" - he is so smart! I just love the little guy."




-


BFF


Gibson har en bästis som heter Lucas. Lucas lär honom viktiga saker som att det går bra att leka med en hund som morrar/låter, att man kan möta stirriga hanar utan att brusa upp och att det är Gibsons jobb att simma ut och hämtar pinnarna, som matte envisas med att kasta i sjön, medan Lucas väntar på stranden.

Lucas är inte bara en bra kompis, han har väldigt snygg frisyr också! 





-

Till skogs!


I lördags gav vi oss av söderut för att hälsa på de här sötnosarna



och deras matte så klart! Hon skriver fö den här bloggen http://sofiasklickerhundar.blogspot.se/ som bilden också är stulen från.

Mina stadshundar njöt av att rusa runt på tomten och andas frisk luft. Gibson betade och Millie försökte sej på några bullfnatt. Sen bar det av till sjön Muskan för hundbad! Efter badet gick vi en sväng för att Gibbe skulle torka lite, och plötsligt på landsvägen kände vi den underbara doften av smultron!



Kan det bli bättre?
 
Tack för besöket Sofia, Sonia och Alfons!



-

Do it! Do it now!





http://adcanis.se/stryphalsband




Belöningar!





Något jag ständigt tjatar om är bra belöningar! Förutsättningen för att belöningsbaserad träning ska fungera är hundens motivation att jobbr för sin "lön".
Med en ny hund i huset krävs det en del tänk och mer planering inför träningspassen även när det gäller belöningarna. Trots att Gibson är nästan besatt av att leka och en riktig liten godisgris (med rätt godis) funkar han nästan tvärt emot vad jag är van vid med Millie vilket är både kul och utmanande.


-

RSS 2.0