Måndagsgruppen


Jag har blivit tillfrågad av två uppfödare att att hålla en träningsgrupp för dem och deras träningssugna valpköpare. Dels med gemensam träning som jag lägger upp med olika teman varje gång men också för att människor ska kunna få hjälp med moment som de kanske har fastnat med. Skit kul alltså!

Första träffen lade vi lite tyngd på kontakt och följsamhet. Alla jobbade på superbra och det var så kul att se den fina kontakten de hade med sina vovvar.

Under andra träffan pillade vi vidare med kontakten och så gick vi igenom hur man lär in och använder tass- och nostarget. De flesta i gruppen lyckades få sin vovve att trampa på musmattan och dutta med nosen i handen (utan att slicka samtidigt). Här är en liten sammanfattning hur det gick för alla:

Lilla Kelly vågade sej hela vägen fram till gruppen till slut och gick runt oss utan problem medan de tränade (hon va rädd sist och ville mest sitta i bilen). Zion har gjort jätte framsteg med att inte låta och att varva ner, bra jobbat matte! Han hälsade desutom i handen super bra på slutet! Valpen Donna är söt som socker och duktig som få. Det märks att matte har tränat mycket kontakt. Precis som lille Alte som duttade i handen och tramapde på musmattan utan probs! Vixen jobbade hårt och är så snabb att hon har lärt matte att göra precis som hon vill blink Och Mollie gjorde sånna fina framsteg och var helt avslappnad på slutet trots alla hundar runt omkring  rock
Bubba tog det här med träning och alla brudar som sprang omkring med ett stort lugn och klarade alla övningar galant. Jojo var inte bara galet gullig utan stog som en staty och fick tänderna kollade. Den stilige och klickerkloka Alfons (cc) gav mej en kyss som lämnade mej både sandig och dregglig i halva ansiktet skrattar
George gjorde ett kort besök och jag hörde inte ett knyst från den lille mannen 'toppen' Shandy var sååå duktig och jobbade lugnt och metodiskt sej igenom alla utmaningar.

Tack för sist! Det är så kul att vara instruktör med så duktiga "elever"!

Nästa gång blir det lite på/av-träning genom lek och så får vi till lite loss-träning på det.



-

RSS 2.0