Vår!


Ikväll gick vi ner på tennisplanen och tränade upp nästan hela vovvarnas middagar, men det bästa av allt var att jag inte behövde min dunjacka! Blev så till mej i trasorna att jag planerade att ge mej ut på årets första joggingtur senare på kvällen. Men när jag tog en paus i pluggandet hade det börjat regna =O( Att jogga är så jäkligt i sej så jag tycker inte att man ska behöva göra det i regn!

Träningen gick väldigt bra. Millie och jag körde sitt och stå under gång (jag backade). Först plockar vi fram beteendet när jag står still, belönar 2-4 ggr, börjar trampa på stället, belönar 2 ggr och sen börjar jag backa. Tösabiten var så stadig att jag la på kommandon sista vändan och hon gjorde rätt 10/10!
Muhze fick träna basic sitt och ligg + lite stimuluskontroll på det. Jobbade också med att han inte ska flyga upp direkt när han får sin belöning, vilket gick ganska bra.
Han är så ful-söt i sin nya ack så bekväma vårfrisyr att jag ska fota honom imorgon och lägga upp här!



-

Kråkor=grymma förstärkare



Tänk va lite prestationsångest kan göra... Det kan bl a leda till ett uppehåll i bloggandet.

För några dagrar sen gav vi oss ut på fältet i kylan. Min termometer är inte som den ska och visade +4 mendans det i verkligheten va -4. Men hundarna sprang som galningar så Millie höll sej varm och jag hade inte hjärta att gå hem, trots att jag höll på att frysa ihjäl, när de hade så roligt.  
Millie är ju en jaktgalning och får numera bara vara helt lös på fältet när hon och trollet leker. På fältet finns det en del kråkor som har fått smak för frolic och som blir minst sagt närgångna när vi kör godissök eller om jag kastar godis som belöning till de små. Men kråk-jakt är bland den bästa förstärkaren som finns när jag ska träna inkallnig och "varsågod" med Millie. Det bästa är att de lyfter rakt upp, flyger en bit och kommer sen tillbaks. Så man kan återanvända dem gång på gång =)





-

RSS 2.0