Glad midsommar!

Det blev en grå midsommar med några regndroppar och aldeles för mycket mat hos "svärfar". Är väl tredje året i rad nu och har nästan blivit en tradition. U och jag skötte grillen och lyckades bränna allt utom vårlöken. Men gott blev det! Svärfar gjorde jordgubbstårta till efterrätt, somrigt värre. Men man får vara tacksam för infravärme under våra svenska sommarkvällar...

Igår kom lilla Lisa hit och tränade. Matte och husse har haft lite svårt vid hundmöten och så har Lisa tagit på sig jobbet att skälla ut vissa underliga typer under promenaderna. Men hon gjorde stora framsteg under vår timme tillsammans och på slutet kunde Millie och jag gå förbi utan att hon brydde sig speciellt. Med lite träning hemma kommer det det lösa sig utan problem.

Sen bar det av ut i spårskogen för viltspår med Juni och Vera. Oj vilka framsteg damerna har gjort! De har så olika stil i spåret men är båda väldigt duktiga. Nu har de en månad på sig att träna tills vi ses igen och det ska verkligen bli kul att se deras utveckling.

På kvällen fick Alec besök av vad som med största sannolikhet ska bli hans nya familj. Matte har ju redan varit här och hälsat på en gång så nu var det husses tur att bli kär i nallebjörnen. Vi får hjälp från SOS att klara av hembesöket i helgen och sen återstår bara en veterinärbesiktning innan Alec är klar att flytta. 
Usch va svårt det kommer bli att släppa den underbara lille hunden!

Agilityavslut

Idag var det dax för avslutning på agilitykursen som Millie och jag har gått hos Irene. Pga varmt väder, mh och en skadad tass har vi tyvärr missat några gånger, men flitigt tränat på själva.
Irene hade byggt upp en rolig bana, med alla hinder utom säcken och långhoppet, som vi fick två försök var på. Vi fick 15 fel på första varvet men klarade andra varvet utan ett enda fel!!!
Den här lilla tvälingen leder kanske till att vi vågar oss ut på en "riktig" tävling i höst. Nu gäller det bara att snickar ihop en egen bana inför månaden på landet...

Först ut var Athena som är gjord för agility! Hon är snabb och stark men måste bara tygla sin enorma glädje lite :o)

image12
Enda gången (nästan) Athena är stilla är innan starten...
image14
Athena flyyyger över balansbommen.
image13


Sen var det dax för Millie och mej. Och nej, jag är inte gravid trots att man kan tro motsattsen när man ser vissa av bliderna. Det är resultatet av tjocka tröjor och för mycket godis.
image15

image16
Millie tog sina kontaktfält väldigt bra när hon sansade sig lite.

image17
Min lilla gris hoppar inte speciellt ekonomiskt. Men hon river aldrig.

image18
Vi har fått upp farten lite på balansbommen.

image19
Antingen är hindret väldigt sort, eller Millie väldigt liten. Jag gissar på alternativ #2.

image20
Så här glad blev jag när vi hade klarat andra varvet.

image21
Vi hade självklart vår söta hejjarklack med oss som support!

Jourhunden Alec

I natt var jag och hämtade en liten jourhund på Arlanda. Sedan han klev ur sin flygbur och tog sin första kissrunda på svensk mark har Alec inte slutat förvåna mig med sitt lugn, sin glädje och sitt kärleksfulla sätt. En trevligare hund får man leta efter! Millie och han möttes ute och fick ta en sväng tillsammans och det var precis som om de hade kännt varandra hela livet. Lite nos och sen travade de på sida vid sida. Nu tycker hon nog att han är lite ung och jobbig som vill busa men annars funkar det kanon. Känns faktiskt lite tråkigt att han inte kan stanna här...

image11


RSS 2.0