Dags att ta tag i gamla problem



Lilla trollet Muhze är tillbaks hemma efter en tid på landet. Om han var dålig på att gå i koppel innan han åkte är han ännu sämre nu. Han går ju extremt mycket lös men det känns löjligt att vi inte ska kunna få ordning på hans flängande.
Det som har varit svårt är att han tycker att det är extremt obehagligt när det stramar i halsbandet eller selen och då försöker kasta sej iväg.

Jag satt och läste på klickerforumet och hittade Silky leash metoden. Det verkade intressant att prova och jag kan tänka mej att Muhze kommer vara den perfekta kandidaten. Om du inte vet var Silky leash är, titta här: http://www.youtube.com/watch?v=1MkG0XHKzLQ&feature=related

Återkommer imorgon med steg 1.



-

Nytt år, nya tag!



På nästan alla bloggar jag brukar läsa (ja, de flesta handlar om hundar och hundträning) så har det  förra året summerats, ofta med fina bilder, och så har storslagna planer inför 2009 målats upp.
Eftersom 2008 var ett riktigt sk*t år för mej, ekonomiskt, fysiskt, mentalt, hundmässigt, relationsmässigt och inte minst när det gäller jobb och allmän välmående så vägrar jag tänka på det mer. Nytt år, nya tag helt enkelt! Om 2009 bara blir 20% bättre så kommer det vara grymt.

Jag är i alla fall friskförklarad nu, har kanske ett potetiellt drömjobb på gång, har kommit in på en intressant utbildning, är tillsammans med L och ser ganska ljust på framtiden. Bättre början än så får man leta efter!



Så här glad känner jag mej!



-

RSS 2.0