Pigge dyker upp!

Jag har några få bloggar som jag brukar läsa och har blivit jätte nyfiken på bakdelskontroll- och balansträningen som flera håller på med. Med prylar köpta på IKEA:s barnavdelning kan man ge sin hund ökad kroppskontroll, balansträning och har jäkligt kul tillsammans.

Grisen har fått en Sagosten (aka pigge) av mamma. Jag kunde knappt sätta mej ner och äta middag utan var tvungen att öppna förpackningarna först. Självklart saknades det intruktioner i båda men som tur är finns internet. Ställde bara fram den och var redo med klickern så Millie fick klura lite. Bra träning för mej att sluta locka och bra för grisen att tänka själv . 
Efter 1/2 dl torrisar hade hon alla tassar uppe och låg på pigge. Vi tränade på att kliva upp lugnt och sansat istället för att kasta sej upp för att sen ramla av och hon fattade fort vad som krävdes. Millie var superladdad hela passet och verkade tycka att det var ganska kul.

Glöm inte att värma upp era hundar innan de ska balansera! Det är träning för muskler som kanske inte används så ofta och man vill ju inte att de ska sträcka sej eller få för mkt träningsvärk, de små liven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0