Sökträning igen =)



I torsdags bar det av för sökträning igen! Tur att man har bilburna träningskompisar som låter oss åka med =) När vi kom fram hade de redan kört en vända med gruppens nykomlig, den chokladbruna labben Bessie. 
Efter Tinas träning med proffsen körde hon vindmarkeringar med lille Freddie. Den hunden klarar det mesta och det gick galant. Tina tycker att alla vårkänslor sätter griller i Freddies huvud, men jag är lika imponerad som vanligt av den hunden. Och av hans duktiga matte så klart!

Kelpin Kotte körde också vindmarkeringar och två sökslag och sen var det dags för dobbisen Cuda. Hon blev väldigt störd av Bessie som satt och tittade på och när hon fick vittring på mej, som låg gömd bakom en gran, hade hon svårt att släppa den främmande hunden och springa ut. Men skam den som ger sej, och efter några vändor släppte det.

Efter förra veckans skogsrepa fick Millie grundträna med lina från början. Det gjorde att alla försök att hitta på andra självbelönande aktiviteter bromsades och då trillade poletten verkligen ner. Grisen insåg hur kul det var att springa och inkassera köttbullar och figgarna kunde tom gömma sig lite. Vi körde kanske åtta vändor, tog en paus och gick lite längre upp på stigen där det blev ca sex-åtta skick till.
Jag skötte mej lite bättre den här gången = pratade inte hela tiden, men det var inte lätt med spårlina i den där snåriga terrängen. Vi har pratat lite om att hitta ett nytt ställe att träna på och förhoppningsvis är det liiite glesare mellan träden.
Efter allt harvande med framförmappen och lydnadsträning var det verkligen härligt att få va ute i skogen en hel kväll och träna lite annat.  Jag är verkligen glad att vi äntligen har hittat en bra sökgrupp!


-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0