Midsommar och träning



Även om jag inte är tillsammans med L, och inte har varit det på ett bra tag, firade vi midsommar tillsammans hos "svärfar" som vanligt. Men det känns som i år var sista gången.
God mat, trevligt sällskap och svärfar skämde bort hundarna som vanligt. Men Muhze tyckte att han var en läskig karl och höll sej undan. Smart hund ;o)

Vi hade lyxen att ha en mini-träningsträff med Anna och Kvatro på fältet i torsdagskväll. Mamma och Kelly hängde med och det var tur för Kelly höll på att krypa ur skinnet av glädje. Det blev passivitetsträning för den damen! Mamma började med ett tafatt försök till ryggsäcken men det gick inte alls. Till slut satt vi fast Kellys koppel i en stolpe, ställde mamma precis bredvid med en klicker i ena handen och godis i andra. Så fort Kelly bjöd på något annat än pip, flås, klättrade på mamma eller försökte dra fram till oss fick hon klick och godis på marken. Det är träning som de skulle behöva lite oftare för de gjorde fina framsteg!

Anna började med ingångar på lite avstånd och jag höll Kvatro i halsbandet och släppte honom när Anna ställde upp sej. Han tittade på mej med lite förvirrade blick, men svängde in rumpan på rätt plats och gjorde flera bra ingångar med fin position. 
Sen var det lite ställande under gång, men då ville Kvatro mest nosa i backen. Han var nöjd med att titta på och grundligt inspektera nätet på fotbollsmålet den sötnosen.

Millie fick köra frys på taget med avståndbelöning som Anna vaktade. Och jag fick jobba med att vara tyst och låta min hund arbeta självständigt =) Som Anna sa: "Styr konsekvenserna - inte hunden". Sen blev det lite ingångar och Muhze fick köra stadga med omvänt lockande på stå, sitt och ligg + frisignal. Det är nästan läskigt va snabbt han lär sej!

Om ni har chansen att hänga med i en träningsgrupp som jobbar med sina hundar på samma sätt som du, ta den! Bra träningskompisar är ovärderliga och man lär sej massor av varandra.


-

Kommentarer
Postat av: Anna H

Tack själv! Hoppas du fick en härlig midsommar.



Kram // Anna

2008-06-22 @ 20:37:38
URL: http://web.telia.com/~u25803499/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0