Torsdagsträning



Jag skulle egentligen varit hundvakt åt min brors jourhund Tilly hela kvällen, men ville inte missa träningen så snälla mamma rykte in.




Eftersom Mattias, Amanda och jag var sena började Anna och Tina utan oss med att  träna budföring.  
Mattias ville ha hjälp med avlämningar, så jag bad specialist-Tina att rycka in. Smilla (Mattias jaktlabbe) är en jäkel på att hämta saker, men släpper dem gärna eller bollar med dem. Vi pratade om olika metoder och Tina tyckte att dom skulle testa handtarget. Smilla är varken apporteringstränad eller van vid klicker men det ska nog gå bra. Kul att Mattias och dottern Amanda är intresserade av klickerträning och är beredda att tänka om! Nu har de lite läxa att pilla med hemma i köket till nästa gång.
Kvatro fick jobba med ingångar med apport och gjorde framsteg, och Freddie fick köra sökrullemarkering.


Millie och jag fick en ny övning för att försöka få ordning på Millies apportering som jag heeelt har kört fast med och tappat hoppet för. Men jag har en smart gris så det hänger väl mest på mej att sätta rätt kriterier och vara lite petig.
Jag försökte visa Amanda hur man lär in  tasstarget, men Smilla var blind och döv pga allt godis  och hade lite svårt att koncentrera sej. Men vi lyckades få lite ordning på hennes snea rumpa i fotpositionen. Tillrättaläggande av miljön är aldrig fel, och med en betongpelare bredvid sej går det ju inte att göra fel!


Apportörerna körde en 2 minuters platsliggning. Eftersom Millie är inte den som lägger sej på kallt betonggolv, så vi tittade på...


Avslutade med att Tina var skålvakt när Millie skulle tränade i kontaktfält. Sist gick det inte alls, men igår var hon grym (Millie alltså). När hon fuskade tog vi bara bort skålen och gjorde om. Hon klarade typ 8 av 10 gånger så jag är nöjd.


-


.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0