Gå i båge


Vid ett möte går två hundar vanligtvis inte rakt emot varandra. Men eftersom majoriteten av hundägare använder koppel (som tur är) tvingas våra hundar att mötas onaturligt nära på smala trottoarer och gångvägar. Som tur 
är finns det ju en uppsjö av andra lugnande signaler som våra fyr-benta fredsmäklare kan använda, men det är nog ingen som är så tydlig som riktning och avstånd. 

Millie är väldigt förtjust i att gå i båge och jag hjälper henne på alla sätt jag kan genom att kasta mej ut i vägen, upp på snödrivor och ut i rännstenen. Vad gör man inte för sin lilla gris!

Milo är duktig på att öka avståndet till det som är läskigt. Det kan vara en man somm sparkar på en garageport eller en fotoprojektor som skickar upp stora bilder på ett skyltfönster precis när den lille prinsen går förbi. När han har reglerat avståndet till ett som passar honom, tar han en paus, analyserar situationen och väljer sen om det var något att hetsa upp sej över. Smart hund med andra ord.  

Om din hund vill gå i en båge när ni möter ett annat ekipage så låt den göra det! Om du har en hund som har svårigheter i möten; använd avståndet och er riktning för att lugna ner situationen. Har du en hund som alltid triggar andra hundar i möten så tänk på hur din hund löser mötena. Går han rakt emot med spänd hållning? Då är det upp till dej att lära din vovve lite hyffs.
När en hund möter en annan hund som är rädd eller osäker så kan hunden gå i en båge för att lugna den andre. Men det dina i kråksången är att du kan använda den här signalen när du närmar dig en främmande hund eller en hund som är rädd eller osäker. 

Är de inte fantastiska våra lurviga vänner!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0